TAXIDERMIA / György Palfi / nedelja, 19. decembar u 18.00 / MKM, Beograd

 TkH-centar u okviru projekta [ilegalni_bioskop]

poziva Vas na projekciju sa diskusijom o filmu:
 
Taxidermia, 2006, Mađarska, 91min
režija: György Palfi
jezik: mađarski, engleski, ruski sa titlom
predstavlja: Nikola Pavlović
 
nedelja, 19. decembar u 18h
Magacin u Kraljevića Marka 4
 
 
"Film koji ima svoj zivot" u prvih petnaest minuta smo svedoci plamtećih ejakulacija, klanja i spaljivanja svinje-mangulice i odsecanja svinjskog repa - ljudskoj bebi-prasetu, dok na kraju filma prisustvujemo preciznom "hirurškom samouništenju" - film koji nam je omogućio György Palfi - čovek sa imaginacijom deteta nastalog iz oskrnavljenog braka Cronenberga i Buñuela.
 
Taksidermija je groteskni triptih o tri generacije, svaka sa svojom vrstom samopreparacije iliti self-taxidermia, ljudi koji menjaju svoju unutrašnjost, dušu, organe i emocije sa objektima njihove opsednutosti. Prva generacije umire za ljubavlju (kroz seks) i predstavlja spermu. Druga generacija je opsednuta uspehom (u olimpijskom prožderavanju) i predstavlja pljuvačku. Treća generacija veruje u besmrtnost, i predstavlja krv - objašnjava György Palfi.
 
 
Deterministički spektakl, film koji pobuđuje čoveka-zver u nama, likovi koji su u kontaktu sa svojim bestijalnim željama i težnjama u 20 i 21 veku, u sred moderne Budimpešte -Taksidermija je prvi mađarski film ovakve vrste .
 
 
Za više informacija pogledati ovaj sjajan vebsajt filma, sa informacijama o filmu, i između ostalog, povezanosti filma i istorije Mađarske.
 
Nikola Pavlović
Theme provided by Danang Probo Sayekti.